Vaji mbetet një nga produktet më të shpeshtë që ne përdorim në kuzhinë. Njëkohësisht edhe produkti më bezdisës pas përgatitjes së një gatimi. Të gjithë i kanë parasysh ato pllakat që shkëlqejnë më pas nëse ne nuk jemi treguar të kujdesshëm me gradacionin gjatë kohës së gatimit.

Praktikisht fshirja e njollave më pas është edhe një nga pjesët më bezdisëse rreth gatimit. Është edhe më e keqe kur kupton se keni derdhur yndyrën ose vajin në të gjithë vendin dhe tani përballë keni një rrëmujë e thatë dhe ngjitëse.

Sigurisht, ju mund të pastroni atë me një leckë të lagur, por a do të zhduket ajo në të vërtetë?

Miell: Nëse jeni në mes të gatimit dhe vini re një derdhje yndyre, është mirë ta pastroni menjëherë. Mënyra më e shpejtë për ta bërë këtë është që të spërkasësh miellin mbi vendin e caktuar dhe ta lini të thithi gjithë yndyrën. Më pas fshijeni me një peshqir të lagur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here