Studimi i EFSA: Mosha e duhur për të filluar ushqyerjen plotësuese të foshnjave

0
115

Në cilën moshë është e sigurt që foshnjat të fillojnë të hanë ushqime, si pure apo supe, përveç qumështit të gjirit ose formulës për bebe? EFSA (Autoriteti Evropian për Sigurinë Ushqimore) njoftoi se, sapo ka përfunduar një vlerësim gjithëpërfshirës të provave shkencore mbi këtë temë, duke përfshirë shëndetin e foshnjave, nevojat ushqyese dhe zhvillimin.

Për këtë, Komisioni Evropian i kërkoi EFSA-s këshillë shkencore, për t’i ndihmuar që të përcaktojnë një epokë që mund të përdoret për etiketimin e ushqimit për fëmijë të bazuar në drithëra dhe ushqime të tjera të përpunuara, të disponueshme tregtare në BE. “Mendimi ynë shkencor, njofton EFSA, është i disponueshëm sot dhe ne kemi përgatitur një ‘përmbledhje të gjuhës së thjeshtë’ për të ndihmuar njerëzit të gjejnë shpejt informacionin kryesor.

Manualet e plota në anglisht, mund ta gjeni në linket e mëposhtme:

http://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/Complementary_Feeding_PLS_PDF.pdf

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2019.5780

Marrë nga EFSA.EU

AlertNews.al / Qendra ALERT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here