S’ka më Fast-food, aplikohet skema për shpërndarjen e frutave, perimeve dhe qumështit në shkolla

0
87

Në prag të nisjes së procesit mësimor, BE përmes skemës shkollore, po ndërmerr veprime për të inkurajuar fëmijët që të ndjekin një dietë të shëndetshme, me sa më pak ushqime të përpunuar dhe sa më shumë zarzavate. Përmes kësaj skeme, BE mbështet shpërndarjen e frutave, perimeve dhe qumështit në më shumë se 20 milionë nxënës në të gjitha vendet e BE, për t’i ndihmuar ata të formojnë zakone të shëndetshme të ushqimit në një moshë të re. Konsumi i frutave e perimeve të freskëta dhe qumështit në Bashkimin Evropian nuk plotëson rekomandimet ushqyese ndërkombëtare ose kombëtare. Ndërsa konsumi i ushqimit të përpunuar, i cili shpesh është i lartë në sheqer, kripë, yndyrë është në rritje.

Marrë nga euagrifood

Qendra ALERT / AlertNews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here