Siguria ushqimore, Laçi: Aparatet nuk nxjerrin në menyrë të saktë prezencën e nitrateve

0
291

Dritan Laçi, Pedagog ne Fakultetin e Mjekesise Veterinare i ftuar në Fax News foli mbi sigurinë ushqimore dhe problemet që kanë produktet që tregtohen në vend. “Autoriteti Kombëtar i Ushqimit që është përgjesës duhet të na garantojnë të gjithëve për produktet që tregtohen”. Kohët e fundit në media është ngritur shqetësimi për një prezencë të nitrateve në fruta dhe perime. Aparatet kohët e fundit kanë filluar të bien në duart e disa njërzve që shqetësohen më së shumti nga këto produkte. Por aparatet nuk i nxjerrin në mënyrë të saktë prezencën e nitrateve. Janë aparatura që mund të japin një lloj orientimi.

Duhet që të rrisin bashkëpunimin me grupet e interesit me shoqatat e prodhuesve të cilët duhet të rrisin punën e tyre dhe duhet të jenë bashkëpuntorë të ngushtë për sa i përket përmisimin të standarteve për të tregtuar produkte të sigurta ushqimore.

Produktet që vijnë nga importi pretendohet se janë produket që vijnë nga BE që bshkëshoqërohen nga çeretifika. Për sa i përket rastit të bagëtive të gjalla dua të theksoj faktin se bagetitë e gjalla që importohen në Shqipëri duhet të shoqërohen me dy ceretifikata një që garanton shendetin e këtyre kafshëve,  si dhe vendi i orgjinës”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here