Si dallohen vezët organike ne BE, kodet dhe numrat identifikues

0
87

Në Bashkimin Evropian, vezët organike identifikohen me numrin 0. Kjo do të thotë se, ato vijnë nga pula me rritje të lirë ose pula pa kafaze, që kanë akses në ambiente të jashtme, të rritura vetëm me ushqime organike për pula dhe me përdorim minimal të antibiotikëve.

Numri i parë i kodit të një veze tregon gjithmonë metodën e prodhimit: 0 për organike. Pastaj ekziston një kod me dy shkronja për vendin e origjinës (veza në foto vjen nga Austri = AT) dhe një numër regjistrimi që tregon prodhuesin.

Logoja zyrtare organike e BE-së, fleta e vogël e gjelbër, duhet të shfaqet në të gjitha produktet organike të paketuara. /euagrifood

AlertNews.al / Qendra ALERT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here