“Shpërthen” Salmonella në Angli, nga ushqimi në kroçeret që udhëtuan në Mesdhe dhe Lindjen e Mesme

0
418

Mbretëria e Bashkuar ka raportuar 24 raste të Salmonelës të lidhura me udhëtimin në anijet turistike.

Rastet e “Salmonella Enteritidis” janë nga anijet turistike që vizitojnë destinacionet në Mesdheun Lindor dhe Lindjen e Mesme. Shpërthimi u zbulua përmes analizës së tërë gjenomit (ËGS). Ato kanë data të marrjes së mostrave nga 6 deri më 21 maj 2019. Pesë raste të tjera kanë data të mostrës që varion nga viti 2014 deri në vitin 2018.

Nga 24 rastet në vitin 2019, 12 janë femra dhe mosha mesatare është 64 vjeç me një gamë 40-84 vjeç. Destinacionet më të zakonshme të anijeve të lundrimit janë Kroacia, Korfuzi, Greqia, Izraeli, Italia, Jordania, Mali i Zi dhe Omani.

Gjithsej 717 infeksione Salmonelle u raportuan nga 29 prill deri më 2 qershor në Angli dhe Uells, në krahasim me 367 nga 1 deri në 28 prill, sipas shifrave të Shëndetit Publik të Anglisë.

Hetimet e deritanishme tregojnë se, ka më shumë se një ndalim në brigjet e vendeve të ndryshme, që lidhet me këto shpërthime të Salmonellës.

Qendra Europiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) tha se, informacioni, nëse anijet e ndryshme të lundrimit janë drejtuar nga e njëjta kompani, ende nuk është në dispozicion.

“Megjithatë, ka të ngjarë që, produkti i njëjtë i kontaminuar të ishte shpërndarë në anije të ndryshme. Duke marrë parasysh se, fillimi i simptomës më të fundit të raportuar ishte më 21 maj 2019 dhe duke marrë parasysh vonesa të caktuara të raportimit, ka të ngjarë që rastet shtesë që lidhen me këtë ngjarje do të raportohen në Britani të Madhe dhe në vende të tjera të BE / ZEE dhe në vazhdim”.

Burimi: FoodSafetyNews.com

AlertNews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here