Qëndrueshmëria, risia dhe perceptimi i rreziqeve midis prioriteteve të kërkimit për sigurinë e ushqimit

0
204

EFSA ka identifikuar prioritetet e kërkimit për sigurinë e ushqimit për 5-10 vitet e ardhshme. Autorët e një editoriali të botuar në Journal EFSA shikuan, se si hulumtimi mund të stimulojë novacionin dhe se si shkenca mund të komunikojë në mënyrë efektive për shoqërinë. Ata, gjithashtu konsideruan çështje të tilla si sigurimi i ushqimit të sigurt për një popullsi në rritje botërore.

Kjo është një arritje e rëndësishme e strategjisë EFSA 2020: Shkenca e besuar për ushqim të sigurt ushqimor. Rekomandimet do të informojnë axhendët e hulumtimit, të tilla si programi hulumtues i ardhshëm i Horizon Europës, si dhe strategjia e ardhshme e EFSA (2021-2027).

Linku I editorialit te plote ne anglisht:

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2019.e170622

Burimi: efsa.eu

AlertNews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here