Protesta e fermereve ne Lushnje per uljen e rimbursimit te produkteve bujqesore primare

0
225

Këto janë pamjet e sotme në Lushnjë, ku qindra fermerë  nga Berati, Lushnja, Fieri, kavaja, Shkodra e zona të tjëra të Shqipërisë protestuan kundër skemës së re të kompesimit të prodhimeve bujqësorë primare.

https://www.youtube.com/watch?v=VLrl9YRo-b8

Në menyre simbolike ata derdhën qumësht dhe hodhën përime të freskëta përgjatë rrugës, tek Rotondo e Savrës. Ky grup fermerësh nuk priten dot deri në datën 14 Mars, siç paralajmeruan agropërpunuesit disa ditë më parë.

Përmes kësaj proteste paqësore ata kërkojnë nga qeveria që të mos vërë në funksion uljen e rimbursimit të TVSH-së nga 20 në 6 përqind për produktet primare bujqësore. Nëse kjo nuk ofrohet zgjidhje fermerët dhe agropërpunuesit do të përshkallëzojnë veprimet publike.

AlertNews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here