Komisioni Europian organizon Samitin Global të Vaksinimit. Çdo vit nga vaksinimi parandalohen rreth 2.5 milion vdekje në të gjithë boten

0
93

Komisioni Evropian dhe Organizata Botërore e Shëndetit bashkëorganizon Samitin Global të Vaksinimit në Bruksel, Belgjikë. Samiti zhvillohet nën kujdesin e përbashkët të Presidentit të Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker dhe Drejtorit të Përgjithshëm të OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Kjo ngjarje e nivelit të lartë synon të mbledhë rreth 400 njerëz, përfshirë liderë politikë, përfaqësues të nivelit të lartë dhe organizata të tjera ndërkombëtare, Ministri të Shëndetësisë, akademikë kryesorë, shkencëtarë dhe profesionistë të shëndetit, sektorin privat, ndikues të mediave sociale dhe OJQ-të.

Qëllimi është të rrisë rolin global kundër sëmundjeve të parandalueshme dhe kundër përhapjes së dezinformatave të vaksinave. Kjo konferencë do të demonstrojë udhëheqjen e BE për vaksinimin, do të forcojë angazhimin politik drejt eliminimit të sëmundjeve të parandalueshme nga vaksinat dhe do të angazhojë liderë politikë dhe udhëheqës nga shkencat, mjekësia, industria, filantropia, media dixhitale dhe shoqëria civile.

Ngjarja do të strukturohet rreth tre tabelave të rrumbullakëta vijuese:

Tryeza e rrumbullakët 1: Rritja e besimit tek vaksinat

Nxitja e veprimit për të rritur besimin e vaksinave

Tryeza e rrumbullakët 2: Magjia e shkencës

Nxitja e hulumtimit, zhvillimit dhe inovacionit të vaksinave

Tryeza e rrumbullakët 3: Vaksinat që mbrojnë të gjithë, kudo

Përgjigje globale për të siguruar shëndetin, sigurinë dhe prosperitetin përmes imunizimit

Vaksinimi është masa më e suksesshme e shëndetit publik të kohërave moderne. Në sajë të vaksinimeve të përhapura, Evropa është bërë pa poliomielit. Vaksinimi parandalon rreth 2.5 milion vdekje në të gjithë botën dhe zvogëlon kostot e trajtimit specifik të sëmundjes.

Megjithë rekordin e saj, shumë vende në botë aktualisht po përballen me përhapje të pashembullta të sëmundjeve të parandalueshme nga vaksinat për shkak të niveleve të pamjaftueshme të mbulimit të vaksinimit. Qasja e pabarabartë ndaj vaksinave dhe në disa vende, kërcënimet ndaj besimit të publikut në vaksinim janë një shkak shqetësimi dhe një sfidë kryesore për shëndetin publik. OBSH deklaroi dezinformimin e vaksinave si një nga kërcënimet kryesore shëndetësore për vitin 2019.

Marrë nga EU_Commission

AlertNews.al / Qendra ALERT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here