Këto çajra të famshëm me bustina përmbajnë nivele të larta të pesticideve

0
203

Në qoftë se shqetësoheni për perimet OMGj, duhet të rimendoni çastin kur pini çajin tuaj të preferuar me bustinë. Erëza si mentja kanë 100 herë më shumë glyfosfat sesa shumica e OMGj-ve dhe shpesh here, këto pesticide gjënden në filxhanin tuaj të çajit.

Sipas Peter Goggi, përfaqesuesi i shoqatës së çajit në SHBA, sasia e këtyre pesticideve në çaj është shumë e vogël, por nga analizat e bëra rezultoi e kundërta.

Mbi të gjitha, ekziston dhe mundësia që çaji që po pijmë të përmbaj fluoride. Një studim, që mori kampion çajrash të lirë në supermarkete si Asda, Sainsbury’s, Tesco tregoi se, konsumimi i këtyre çajrave bën që niveli i fluorideve në një person të jetë më i lart sesa sasia e rekomanduar, që çon në probleme me dhëmbët apo kockave.

Mund të jëtë koha e duhur që të hiqni dorë nga çaji me bustina dhe të filloni atë organikun.

AlertNews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here