Global G.A.P, certifikata ndërkombëtare e sigurisë që e bën BanaKing, më të sigurtën dhe më cilësoren

0
289

Banania është një nga ftutat më të përdorura në botë, pasi ka vlera ushqyese të pakarhasueshme, si dhe ndihmon në zgjidhjen ose parandalimin e një numri të madh sëmundjesh. Depresioni, presioni i gjakut, anemia, nervat, ulçra, temperaturaa, stresi janë disa prej prombeleve që konsumimi i bananes e ndihmon njeriun për t’i kaluar,  duke u quajtur kështu dhe “thesari i shëndetit”. Bananja njihet gjithashtu dhe si frut djetik, duke i ndihmuar konsumatorët të mbajnë trupin në formë e të mos shtojnë peshë dhe një gjenerues shëndeti dhe rritjeje për fëmijët, falë vetive që përmban ky frut.

Por, ashtu si dhe për çdo ushqim tjetër, çështja e sigurisë dhe cilësisë, është e domosdoshme. Tregu shqiptar është i mbushur me banane, po jo të gjitha janë njësoj.

BanaKing, prej shumë vitesh vjen në tregun shqiptar si një risi e cilësisë dhe garancisë së këtij fruti.  BanaKing vjen direkt në Shqipëri nga Ekuadori, nga plantacionet më të mira në botë.

Nje nga certifikatat GLOPAB G.A.P te BanaKing

Për konsumatorin, në raport me sigurinë dhe cilësinë e këtij produkti, i rëndësishëm është transporti me kontenierët special, mbyllja hermetike dhe me vakum e bananeve, kushte qëe kompania i plotëson. Por, kryesorja është certifikata e cilësisë.

BanaKing, siç dhe po jua paraqesim në foto, ka certifikatën GLOBAL G.A.P. Por, çfarë është ky cetrtifikim?

GLOBAL G.A.P. është një standard i miratuar i Nismës së Sigurisë Ushqimore Globale (GFSI). Certifikimi GLOBAL G.A.P. zgjeron tregjet e vlefshme ndaj prodhuesve të vegjël dhe të mëdhenj dhe ndihmon në përmbushjen e specifikimeve të sigurisë ushqimore dhe qëndrueshmërisë për shitësit e vegjël dhe blerësit e mëdhenj në mbarë botën.

Garanton ndaj konsumatorëve se, praktiket e mira bujqësore për sigurinë ushqimore dhe praktikat e menaxhimit mjedisor të jenë në përputhje me kërkesat e GLOBAL G.A.P.

Certifikate tjeter GLOPAB G.A.P e BanaKing

Aspektet kryesore të GLOBAL G.A.P. janë Gjurmueshmëria; të dhënat dhe inspektimi i brendshëm, varietete dhe rrënjë, historik dhe menaxhim i tokave/parcelave, menaxhim i dheut dhe nënshtresave, përdorimi i plehrave kimike, ujitja, mbrojtja e bimëve, korrja, menaxhimi i produkteve pas korrjes, menaxhimi i mbetjeve dhe ndotja, riciklimi dhe ripërdorimi, shëndeti dhe siguria dhe çështjet mjedisore.

Duke qenë se të gjitha këto kushte plotësohen nga BanaKing, ky produkt është i certifikuar GLOBAL G.A.P dhe lejohet të tregëtohet në Ekuador, Europë dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke qenë dhe bananja më e mirë dhe më e sigurt në rang global.

AlertNews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here