ECOLOG International, tjetër certifikim BRCGS nga Britania e Madhe

0
207

Kompania ndërkombëtare, ECOLOG International, e cila ndër të tjera ka në fokus të saj edhe përgjegjësinë maksimale ndaj klientëve të saj dhe mbojtjen e konsumatorit, ka marr një tjetër certifikim nga prestigjozia britanike BRCGS. Njoftimi është bërë nga vetë kompania në faqet e saj në rrjete sociale.

“Një vit tjetër një tjetër certifikim BRCGS! Urime për të gjithë në Ecolog që bënë certifikimin nga marka kryesore në Mbretërinë e Bashkuar dhe organizata për mbrojtjen e konsumatorit për sigurinë ushqimore, produktet e konsumit, tregtinë etike dhe përgjegjës që ndihmojnë një realitet. Ecolog tejkaloi një vlerësim të vitit të kaluar duke arritur një notë AA:, thuhet në postimin e ECOLOG International, në faqen zyrtare ne Facebook.

Po çfarë është certifikimi BRCGS dhe sa i rëndësishëm është ai.

BRC Global Standard është një markë botërore, udhëheqëse e tregut, që ndihmon në ndërtimin e besimit në gjithë zinxhirin e sigurisë ushqimore. Standardi global BRC për Ushqim, Paketim, Ruajtje dhe Shpërndarje dhe Produkte të Konsumatorit vendos nivelin për praktikat e mira prodhuese dhe ndihmon në sigurimin e klientëve tuaj, se produktet janë të sigurta.

Standardet Global BRC filloi në 1996, kur Konsorciumi Britanik për Shitje me pakicë (BRC), në përgjigje të nevojave të industrisë, zhvilloi Standardin Teknik të Ushqimit BRC, botuar për herë të parë në 1998.

Standardi Global BRC për Sigurinë e Ushqimit u përdor për të vlerësuar prodhuesit e produkteve ushqimore të markave dhe të shitësve me pakicë. Ai ishte krijuar për të ndihmuar shitësit dhe pronarët e markave të prodhojnë produkte ushqimore në mënyrë të sigurt dhe të një cilësie të qëndrueshme, e cila do të ndihmonte me një mbrojtje ‘të kujdesit të duhur’, nëse ato i nënshtroheshin një ndjekjeje penale nga autoritetet e zbatimit.

Standardi Global për Sigurinë e Ushqimit është zhvilluar nga ekspertë të industrisë ushqimore, nga tregtarë, prodhues dhe organizatat e shërbimeve ushqimore, për të siguruar që ai është i rreptë dhe i hollësishëm, por ende i lehtë për t’u kuptuar.

BRC siguron një kornizë për të menaxhuar sigurinë e produktit, integritetin, ligjshmërinë dhe cilësinë, si dhe kontrollet operative për këto kritere në industrinë e prodhimit, përpunimit dhe paketimit të përbërësve ushqimorë dhe ushqimorë.

Standardi përqendrohet në:

Inkurajimi i zhvillimit të kulturës së sigurisë së produktit;

Zgjerimin e kërkesave për monitorimin e mjedisit, për të reflektuar rëndësinë në rritje të kësaj teknike;

Inkurajimin e vendeve për të zhvilluar më tej sisteme për sigurinë dhe mbrojtjen e ushqimit;

Duke shtuar qartësi në kërkesat për zonat e rrezikut të prodhimit, të kujdesit të lartë dhe të ambientit të lartë të kujdesit për ambientin;

Sigurimin e qartësisë më të madhe për vendet që prodhojnë ushqim për kafshë shtëpiake;

Sigurimi i zbatueshmërisë globale dhe shënimi i stolit në Iniciativën Globale për Sigurinë e Ushqimit (GFSI).

ECOLOG International është një ofrues kryesor i zinxhirit të furnizimit, ndërtimit, teknologjisë, menaxhimit të objekteve dhe shërbimeve mjedisore. ECOLOG ofron zgjidhje për qeveritë dhe mbrojtjen, organizatat humanitare dhe klientët tregtarë në sektorët e naftës dhe gazit, minierave, energjisë dhe projekteve të infrastrukturës.

E përfshirë në pothuajse dy dekada më parë, ECOLOG ka realizuar mbi 1.100 projekte dhe tani është aktiv në më shumë se 36 vende, duke llogaritur në një grup të talentuar dhe të angazhuar, me më shumë se 12,000 punonjës, në më shumë se 150 vende në të gjithë botën.

Ecolog ka ndërtuar partneritete të gjata me organizata të tilla si Kombet e Bashkuara, Ushtria Amerikane, Ushtria Franceze, Bundeswehr, EUFOR dhe NATO. Për më tepër, Ecolog punon me Ministritë e Mbrojtjes së vendeve përfshirë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Gjermaninë, Francën, si dhe kompani private ndërkombëtare që përfshijnë Shell, Fluor, DynCorp, KBR, Total, Technip, Petronas, Lukoil, RasGas, Samsung, Weatherford, Qatargas dhe shumë të tjera.

Me qendër në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe, ECOLOG ofron shërbimet e tij për ndihmë kritike në një gamë të gjerë ambientesh, duke përfshirë disa nga vendet më të largëta dhe më sfiduese në botë. Me një rrjet të gjerë operacionesh në Afrikë, Azi, Evropë dhe Amerikën e Veriut, ECOLOG është në gjendje të mobilizojë shpejt operacionet e reja, si dhe të zhvillojë zinxhirë të fuqishëm furnizimesh dhe zgjidhje totale të shërbimit në një shkallë globale. ECOLOG ka një rekord të fortë dhe të dëshmuar në ofrimin e zgjidhjeve në kohë dhe me cilësi të lartë që përmirësojnë kushtet e jetesës dhe të punës së njerëzve që i shërbejmë.

Besueshmëria është thelbësore për ECOLOG. Prandaj, kjo kompani ndërkombëtare, e drejtuar nga familja Destani, nga Tetova, është e angazhuar të operojë në përputhje me standardet më të larta ndërkombëtare të cilësisë dhe pajtueshmërisë, duke përfshirë ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 dhe OHSAS 18001, në të gjitha nivelet e funksionimit. Për t’iu përgjigjur kompleksitetit dhe shkallës në rritje të operacioneve të ECOLOG, një sistem ERP në të gjithë kompaninë është vendosur dhe ndjek çdo proces të operacioneve. Për më tepër, klientët e ECOLOG mund të mbështeten në një forcë pune me përvojë, të kualifikuar dhe shumë të përkushtuar që do të ruajë standardet më të larta dhe të ofrojë zgjidhjet më të mira.

ECOLOG gjithashtu kontribuon në komunitetet ku operon me punësim lokal, programe trainimi dhe duke mbështetur një larmi të gjerë të projekteve të komunitetit lokal, që promovojnë mirëqenie ekonomike më të lartë dhe standarde të jetesës. Këto kontribute vazhdojnë të përfitojnë klientët e ECOLOG dhe komunitetet ku veprojnë ata klientë.

©AlertNeës.al / Qendra ALERT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here