Denoncimi i gazetares për fakultetin dhe bankën: Si të sorollat Filologjiku 5 ditë për një vertetim notash, duke paguar dhe komision

0
529

Gazetarja e njohur Blerina Shira, ka denoncuar sot në rrjeton e saj Facebook, sorollatjet që duhet të bëjë një person për të marrë një vërtetim notash në Fakultetin e Histori-Folologjisë në Tiranës. Sikurë të mos mjaftonin ecejaket, shkruan Shira, duhet të paguash edhe komision banker, edhe të presësh 5 ditë për të marë vertetimin… e të shkosh disa herë në fakultet.

Ja denoncimi i Blerina Shirës në faqen e saj nëFacebook.

“Per te marre nje liste notash, vertetim etc te Fakulteti i Histori Filologjise duhet te shkosh atje, te informacioni. Zonja aty te jep nje cope leter me te cilen duhet te shkosh te Alpha Bank, 10 min rruge me kembe larg dhe te paguash detyrimin. Me pas te marresh mandatin, te kthehesh te fakulteti, ta dorezosh te informacioni dhe te kthehesh pas 5 ditesh te marresh dokumentin e kerkuar. Seriozisht e ke? 3 here vajtje ardhje per nje dokument? Pse duhet te shkoj te banka, kam llogari bankare”. Pergjigjen sigurisht e ke te Alpha Bank, ku pervec sherbimit mizerabel te arketares duhet te paguash dhe 2 mije leke te vjetra komision plus. E me ta lumsha, prandaj duhet te lodhesh kembet 3 here hajde ik qe te te kepuse takati e mos te bezash per 2 mije lekeshin harac bankes, edhe ndonje tjetri ndoshta. Para nja 20 vitesh, kur skishim as celular, jo me “lajthitje” te teknologjise se sherbimeve si tani, shkonim si ‘njerez’ te arketarja e fakultetit, paguanim vetem leket e dokumentit (as komision as dreq) ktheheshim per 1 min te sekretaria dhe kishe mbaru pune (tmerr dmth, ke nostalgji per cilesine e sherbimeve te para 2 dekadave). Sot i ke te gjitha po dekani, rektori, qeveria i con studentet si dele 20 here neper banka, te degjojne dhe po***et e injoranteve qe mbajne neper sportele e te paguajne dhe 2 mije lekeshin plus. Studente kur te shlyeni tarifen e pergjysmuar te shkolles e cfaredo sherbimi qe ju takon sigurohuni te zgjidhni vete edhe mnyren e pageses pervecse te tufezoheni para dyerve te bankave e t’ju germojne xhepave, ca njerez te shemtuar…”

AlertNews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here