AFI: Të gatshëm të ndihmojmë mediat për sigurinë ushqimore. Ja çfarë duhet pasur kujdes…

Albanian Food Industry, ka shpërndarë sot një njoftim për mediat, me anë të së cilës i këshillon ato për të zbatuar disa standarde, kur...

Projekti i mbështetur nga Lëviz Albania, 4 tregje kafshësh të mbyllura, ndërhyrje në 4...

Katër tregje kafshësh të gjalla të mbyllura dhe në katër të tjera kanë nisur investimet. Ky është rezultati i projektit “Tregjet e kafshëve të...

Reagon Tomato Al: Domatet e bllokuara nga AKU s’kishin origjinë Lituaninë. Ne i dërguam...

Menjëherë pas njoftimit për shtyp nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, për bllokimin e një sasie prej 18 ton domate me origjinë nga Lituania, ka...

Ushqimet e pasigurta? Të importit, më të rezikshme se prodhimet shqiptare, bllokohen 70 ton

Produketet ushqimore të importit, duket se janë reziku kryesor për konsumatorin shqiptar. Gjithmonë ankohemi për problematika në cilësinë dhe sigurinë ushqimore të produkteve vendase,...

SOS nga Banka Botërore: Siguria ushqimore në Shqipëri, pas Mongolisë dhe Libisë

Prej ushqimit të pasigurt në të gjithë globin sëmurën afërisht 2 milionë persona të ditë, të cilët në të shumtën e rasteve duhet të...

Mbyllet magazina, 2.5 ton peshk e karkaleca jashtë standardit, gati për treg

Plot 2.5 ton peshk dhe karkaleca, përtej çdo norme për konsum njerëzor, janë sekuestruar nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në një kompani në Tiranë,...

Frika e panevojshme për “Salmonella spp” dhe moszbatimi i legjislacionit nga institucionet shtetërore

Nga Artan BELEGU* Helmimi ushqimor është një sëmundje akute, e cila zakonisht ndeshet nga një deri ne 36 orë pas konsumimit të ushqimit të kontaminuar...

Qindra gjoba për mish dhe qumësht, mbyllen 9 subjekte nga AKU. Ja emrat

Plot 181 gjoba janë vendosur nga AKU për dy javë subjekteve të ndryshme, si dhe 9 subjekte janë mbyllur, vecanarisht tregtim mishi, fabrikë përpunimi...

Shqetësimi pas monitorimit të kushteve, AKU ndërhyn në tregun e Milotit. Ja çfarë konstatoi

Tregu i Milotit, bëhet objekt i insektimit nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, pas ngritjes së shqetësimit nga projekti “Tregjet e kafshëve të gjalla, shkak...

Siguria ushqimore, Laçi: Aparatet nuk nxjerrin në menyrë të saktë prezencën e nitrateve

Dritan Laçi, Pedagog ne Fakultetin e Mjekesise Veterinare i ftuar në Fax News foli mbi sigurinë ushqimore dhe problemet që kanë produktet që tregtohen...