Kompania TEUTA dhe LESAFFRE inaugurojnë “Baking Solutions Center”, qendra më inovative e bukës /...

Kompania Teuta, me një aktivitet 25-vjeçar në tregun shqiptar, tashmë lider në sektorin ushqimor, në vazhdimësi të bashkëpunimit me kompaninë franceze “Lesaffre”, lider botëror...

Abuzuesit me sigurinë ushqimore, EURALIUS mbështet AKU për ndryshimet në Kodin Penal

“Prodhimi dhe shitja e ushqimeve dhe e lëndëve  të tjera të rrezikshme për shëndetin, prodhimi,  importimi,  ruajtja  dhe  shitja  e  ushqimeve,  pijeve  dhe  lëndëve ...

E vërteta e bananeve nga Costa Rika, importuesi kërkoi hapjen e kontenierëve, ja shënimi...

Sasia prej 41.7 tonë bananesh të ardhura nga Costa Rika nuk u bllokuan nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, por ishte kërkesë e vetë kompanisë...

Banane të kalbura nga Costa Rika gati për treg, AKU bllokon 42 ton

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka bllokuar në Pikën Doganore të Durrësit (Port(, plot 41.7 tonë banane të ardhura nga Costa Rika dhe që kishin...

Projekti i Bashkimit Evropian, 5 milionë euro për sigurinë ushqimore në Shqipëri

Siguria ushqimore në Shqipëri është një ndër prioritetet për integrimin e vendit në Bashkimin Evropian. Për këtë arsue, Unioni vazhdon të financojë shuma të...

AKU, 910 inspektime në Pikat Doganore dhe 474 në terren, brenda 1 jave

Në javën që lamë pas AKU, me qëllim sigurimin dhe garantimin e çdo produkti që tregtohet në vend janë kryer: Për datat 14-18  janar 2019...

Siguria ushqimore, AKU nis ndërgjegjësimin e nxënësve të shkollave – Foto/Video

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka nisur ndërgjegjësimin e nxënësve të shkollave 9-vjeçare, në lidhje me sigurine ushqimore dhe edukimin e tyre. Sipas një njoftimi...

E frikshme! Ja si përgatitej mishi për fast foode në Lezhë. AKU mbyll dhe...

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka shtuar vëmendjen në marketet/stabilimetet e zonave rurale duke bërë të mundur ndalimin e tregtimit të ushqimeve jashtë kritereve të...

Buxheti i Bujqësisë 2019, Agim Rrapaj: Disa zëra në buxhet duhet të rishikohen, rrezikohet...

Kryetari i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, në një intervistë për Fax News ka komentuar buxhetin e parashikuar nga Ministria e Bujqësisë dhe...

Ushqime të rrezikshme për konsumatorin, AKU mbyll 3 subjekte në Elbasan. Ja emrat

Tre subjekte janë mbyllur dhe 5 gjoba janë vendosur nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit në Elbasan. Shkak për këtë këto masa është tregtimi i...