Shqetësimet dhe rreziqet për sigurinë e ushqimit të fëmijëve nën 5 vjeç

Fëmijët nën moshën pesëvjeçare janë më të rrezikuarit përsa u përket sëmundje ushqimore dhe komplikime, sepse sistemet e tyre imune ende janë duke u...

Të prekurit nga kanceri, si duhet të kujdesen në veçanti për sigurinë ushqimore

Pacientët e prekur nga kanceri janë ndër më të rrezikuarit të preken nga sëmundje me origjinë ushqimore apo nga helmimet, për shkak të sistemeve...

Gjithçka që duhet të dini për ushqimet me risk të lartë helmimi dhe kujdesin...

Helmimi nga ushqimi ose sëmundje që shkaktohen nga ushqimi, mund të ndikojnë tek të gjithë ata që konsumojnë produkte të ndotura nga bakteret, viruset,...

Sqarimi i kompanisë TONA: E vërteta e prishjes sallameve, ja e kujt është përgjegjësia

Pas një shkrimi të publikuar në “Jeta osh Qef”, në lidhjë me denoncimin e nje qytetari, i cili pretendon se, sapo është hequr nga...

Ky ushqim i “shëndetshëm” mund të shkaktojë dëmtim në tru dhe kancer në gji

Ditët e sotme ka shumë njerëz të cilët pasi janë ndërgjegjësuar kanë vendosur të ndryshojnë dietën e tyre ushqimore dhe të zgjedhin një variant...

Çfarë shkakton përdorimi i tepërt i ngjyruesve ushqimor tek fëmijët?

Përdorimi i lëndëve shtesë si konservues, antioksidues, aromatizues, por edhe ngjyrues kontrollohen në mënyrë të vazhdueshme nga Federata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave, si...

Molto pa datë skadence, prodhuesve “nuk ua ndjen” fare për konsumatorët

Problemi i sigurisë ushqimore vijon të mbetet një shqetësim për konsumatorët në vend. Teksa të gjithë ankohen për cilësinë, çmimin, kompanitë më të mëdha në...

VIDEO/FOTO Si ushqehen shqiptarët, mijëra kg mish të asgjësuara, 158 subjekte të mbyllura

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, asgjësoi sot 2315,4 kilogramë mish, peshk dhe qofte, të sekuestruara gjatë aksionit të ditëve në fundit në Qarkun e Tiranës....

Bombë ushqimore, si mund të helmoheshin shqiptarët me 55 tonë produkte ilegale

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka bllokuar një magazinë në njësinë administrative Sukth, në të cilën përpunoheshin dhe tregtoheshin produkte ushqimore në mënyrë të paligjshme. Gjatë...

Qytetari denoncon për mish pa vulë, AKU gjobë subjektit dhe sekuestron produktin

Denoncimet e çdo qytetari në lidhje me raste që cënojnë sigurinë ushqimore, janë objekt pune për inspektorët e AKU, duke rikthyer besimin e çdo...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com