AKU bllokon 75 kg mish në një thertore të paligjshme, i njëjti person u...

TIRANE - Autoriteti Kombëtari i Ushqimit mbrëmjen e kaluar ka bllokuar rreth 75 kg mish në një thertore të paligjshme në qytetin e Tiranës,...

Bombë ushqimore, si mund të helmoheshin shqiptarët me 55 tonë produkte ilegale

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka bllokuar një magazinë në njësinë administrative Sukth, në të cilën përpunoheshin dhe tregtoheshin produkte ushqimore në mënyrë të paligjshme. Gjatë...

Disa pyetje për Ministrinë e Bujqësisë: Ju lutem përgjigjuni, mbroni fëmijët tuaj

Nga Ervin RESULI* Skandalet me sigurinë  ushqimore konsiderohen të parëndësishme nga ana e ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, e cila e ka edhe në...

Banane të kalbura nga Costa Rika gati për treg, AKU bllokon 42 ton

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka bllokuar në Pikën Doganore të Durrësit (Port(, plot 41.7 tonë banane të ardhura nga Costa Rika dhe që kishin...

Depozitat e pallateve 16 vjet pa pastruar, çfarë sëmundjesh po u shkakton uji

Mos garanatimi i furnizmit me ujë 24 orë nga Ujësjellësi i Tiranës ka bërë që në shumë pallate në kryeqytet të vendosen depozita kolektive....

Profesori i Veterinarisë Bërxholi reagon pas shkrimit të alertnews.al për ushqimet: Edhe disa fakte...

Profesori i njohur i Veterinarisë, Kristaq Bërxholi ka reaguar menjëherë pas shkrimit të publikuar nga alertnews.al me titull “KE: Gati guida e kompanive që...

E vërteta e raportit të AFI dhe disa tregues për të mos u shqetësuar

Raporti i publikuar pak ditë më parë nën logon e Albanian Food Industri (AFI), nuk është plotësisht punë e kësaj shoqate. Një eksperte e produkteve...

Pesticidi Chlorpyrifos, EFSA njofton ndalimin e përdorimit në BE pas janarit 2020

Autoriteti Evropian për Sigurinë Ushqimore, (EFSA) ka njoftuar se pesticidi Chlorpyrifos nuk i plotëson kriteret e kërkuara nga legjislacioni për rinovimin e miratimit të...

Thatësira, cilësia e ujit të pijshëm pritet të përkeqësohet në Shqipëri

Ndryshimet klimatike, sidomos ngrohja globale do të ndikojnë negativisht në cilësinë e ujit në Shqipëri, ku rreziku më i madh është për ujin e...

Buxheti i Bujqësisë 2019, Agim Rrapaj: Disa zëra në buxhet duhet të rishikohen, rrezikohet...

Kryetari i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, në një intervistë për Fax News ka komentuar buxhetin e parashikuar nga Ministria e Bujqësisë dhe...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com