Home Siguria Ushqimore

Siguria Ushqimore

Veç dhunës, Jugu ofron dhe pasiguri ushqimore. Ja çfarë konstatoi AKU ditët e fundit

Jugu i Shqipërisë duket se nuk ofron vetëm dhunë, arrogancë e çmime të larta ndaj pushuesve, por edhe një pasiguri të theksuar ushqimore. Autoriteti...

“Afera” 3.3 miliardë lek e “Primalat”, AKU në prokurori për mosmbrojen në gjyq e...

Pak ditë më parë, AlertNews.al ka publikuar një pjesë të raportit të KLSH-së për auditin e kryer në Autoritetit Kombëtar të Ushqimit për vitet...

Pesticidi Chlorpyrifos, EFSA njofton ndalimin e përdorimit në BE pas janarit 2020

Autoriteti Evropian për Sigurinë Ushqimore, (EFSA) ka njoftuar se pesticidi Chlorpyrifos nuk i plotëson kriteret e kërkuara nga legjislacioni për rinovimin e miratimit të...

VIDEO / ALARM!!! Ja si tregtohen mishi dhe bylmeti në Tiranë

Siguria ushqimore vgazhdon të ketë një nga problemet më të mëdha të vendit, një nga rreziqet e përhershme për konsumatorin.  Ndërkohë që një pjesë...

Banka Botërore: Shqipëria, zero laboratorë për analizimin e zarzavateve drejt BE

Historia e eksportit të domateve shqiptare e treguar me tre numra, sipas Bankes Boterore, e cila e ka shperndare kete status ne faqen e...

Skandal, gjykata lejon prodhimin e sallamrave e produkteve të mishit pa licencë e jashtë...

Më datë 27 Korrik 2019, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit njoftoi Median dhe Opinionin Publik mbi rezultatet e kontrollit ushqimor në një subjekt tregtar “Magazinë Ushqimore...

Rreziku nga Listeria, nitritet në mish e deri te këshillat për konsumatorin, si vlerësohet...

Rreziku nga Listeria në mishin e gatuar, jo i paketuar, dhe i gatshëm për t’u ngrënë është vlerësuar në Greqi në nivbele shumë të...

Alarm! Rasff njofton se ne Shqiperi ka hyre oriz me permbajtje te kimikatit Triciklazol

Alarm! Ne Shqiperi eshte futur kohet e fundit oriz me permbajte te substances kimike "Triciklazol" (Tricyclazole). Ky kimikat eshtë nje pesticid dhe fungicid tejet...

Nga ëmbëlsirat e skaduara, deri te kushtet e frishme. Ja çfarë konstatoi AKU në...

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon kontrollet e njëpasnjëshme në magazina ushqimore, tregje ambulante dhe fast-food-e, në kuadër të vijimit të mbarëvajtjes së sezonit turistik,...

Gjirofarm, transport qumështi me bidona plastik në temperatura ekstreme dhe diell

“Kur transportohet për në qendrën e trajtimit dhe/ose përpunimit temperatura e qumështit të ftohur nuk duhet t’i kalojë 10 gradë C, nëse qumështi nuk...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com