“Shpërthen” Salmonella në Angli, nga ushqimi në kroçeret që udhëtuan në Mesdhe dhe Lindjen...

Mbretëria e Bashkuar ka raportuar 24 raste të Salmonelës të lidhura me udhëtimin në anijet turistike. Rastet e “Salmonella Enteritidis” janë nga anijet turistike që...

EFSA jep këshilla të reja për fosfatet: Si të mbrohet konsumatori

Shpërndarja totale e parashikuar e fosfateve nga ushqimi, mund të tejkalojë nivelin e sigurisë të vendosur nga EFSA, pas rivlerësimit të tyre. Shkencëtarët e...

Bllokohen 979 litra verë e raki, të pasigurta për konsumatorit, mostrat në laborator

Një sasi vere dhe rakie janë bllokuar në një local të rrethin e Matit, Subjekti që i tregonte, nuk garantonte sigurinë e konsumatorit, pasi...

Siguria ushqimore, “biznesi” i të gjithëve, 1 në 10 persona në botë sëmuret nga...

Gjithkush ka të drejtën për ushqim të sigurt, me vlera ushqyese dhe të mjaftueshëm. Ende sot, pothuajse një në dhjetë persona në botë sëmuret,...

Baxho pa kushte e mungesë dokumentash, marketi me glasa minjësh dhe zogjsh – Emrat...

KORÇË - Një baxho në Devoll dhe dy markete, një në Bilisht e tjetri në Pogradec janë penalizuar nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit. Sipas...

“Europianët për çështjen e ushqimit”. Një anketë specifike publikohet nga EFSA në Ditën Ndërkombëtare...

Dy në 5 europianë shfaqin një interes personal kur bëhet fjalë për sigurinë ushqimore, dhe 1 në 5 thonë se ky është shqetësimi kryesor...

Bllokohen në Kapshticë 5,6 ton ushqime nga Turqia, pa raport analizash

AKU bllokoi sot në Pikën e Inspektikit Lufitar Kapshticë mbi 5,6 ton produkte ushqimore që vinin nga Turqia pa raportin e analizave. Ja njoftimi i...

Global G.A.P, certifikata ndërkombëtare e sigurisë që e bën BanaKing, më të sigurtën dhe...

Banania është një nga ftutat më të përdorura në botë, pasi ka vlera ushqyese të pakarhasueshme, si dhe ndihmon në zgjidhjen ose parandalimin e...

Listeria në qumësht dhie, ja si njoftohet konsumatori në SHBA dhe çfarë do të...

Vlerësimi dhe Komunikimi i Riskut janë një ndër shtyllat kryesore të garantimit të sigurisë ushqimore, duke ndërgjegjësuar konsumatorin për rreziqe që i kanohen. Megjithë...

Raste të lopës së çmendur në Brazil, Kina ndalon përkohësisht importin e mishit të...

Brazili, zyrtarisht e rihapi tregun e saj të mishit të freskët drejt atij amerikan në gusht 2016, për shkak të klasifikimit nga Shtetet e...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com