Dietat e gabuara shkaktar për 98 mijë vdekje njerëzish në një vit

Ushqimi i keq mbart rreziqe më të mëdha se sa edhe pirja e duhanit. Kjo është thënë nga raporti i Institutit të Shëndetit të...

EFSA/konsultim publik: Rekomandime për analizën e mikroorganizmave të shtuar në ushqim

EFSA është duke u konsultuar për mënyrën e kryerjes dhe përshkrimit të tërë analizës së sekuencës gjenome (WGS) të mikroorganizmave të shtuar në ushqim....

Si të mbrojmë lakrën nga dëmtuesit

Mënyrat për të mbrojtur lakrën nga dëmtuesit mund të ndahen në 3 grupe: kimikatet tradicionale biologjike e re popullore. Të gjitha llojet e mbrojtjes me...

Si ta ndalojmë kërcitjen e dhëmbëve natën

Shkaktar për dhimbjen e kokës të padurueshme në mëngjes mund të bëhet edhe kërcitja e dhëmbëve natën. Ndjenja e stresit lind brenda kokës sonë,...

AKU takime në funksion të praktikave më të mira europiane të sigurisë ushqimore

Është mbajtur takimi i dytë i Bordit Drejtues të Projektit të Sigurisë Ushqimore, ku u nënvizua puna e bërë në vitin 2019 nga projekti...

Shpërthimet dhe dëmet e shkaktuara nga bombolat e gazit

Viti 2019 ka shënuar plot 78 raste zjarresh të shkaktuara nga bombulat e gazit vetëm në Tiranë, ndërkohë që dhjetra raste të tjera janë...

Sa e rrezikshme është mbushja e bombolave të gazit në karburante

Shpërthimet e shpeshta, diegiet e banesave, që herë-herë kanë marrë dhe jetë njerëzish nga rrjedhjet e gazit, detyroi qeverinë, të paktën prej 4 vjetësh,...

Impianti i gazit, Goxhaj: Ka patur raste djegiesh makinash nga sisteme elektrike. Petro: Janë...

Në lidhje me makinat e shndërruara nga benzinë në gaz, drejtori i Zjarrfikëses Shkëlqim Goxhaj deklaroi se ka patur raste të djegies së makinave,...

Përplasje opinionesh për depozitat e gazit në karburante, Goxhaj: S’kanë rrezik. Nako Petro: Shkelje...

Në lidhje me depozitat e gazit në karburante, Shkëlqim Goxhaj tha se nuk ka vend për panik, ndërsa theksoi se punonjësit e karburantit duhet...

Inspektori Nako Petro: Nëse zbatohen rregullat teknike s’ka rrezik nga gazi, problemet lidhen me...

I ftuar në emisionin “Alert”, në News24 nga Granit Sokolaj, inspektori i ISHTI “Inspektoriati Shtetëror, Teknik dhe Industrial” Nako Petro foli për gazin e...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com