The Guardian: Fibrat plastike po kontaminojnë ujin e rubineteve në të gjithë botën

Ndotja mikroplastike është gjetur në ujin pijshëm nga rubinetet në të gjithë botën, një rezultat që shërben si thirrje ndaj shkencëtarëve për kërkime urgjente...

Shifrat shqetësuese, të rinjtë shqiptarë përdorin masivisht drogën

“Në të gjithë Shqipërinë numri i personave që marrin trajtim për varësinë nga drogat është 800, prej të cilëve 719 marrin trajtim për varësinë...

Mosha kur njerëzit fillojnë ta urrejnë punë e tyre

Jean Prince ishte 50 vjeç kur ajo nisi të punojë për një kompani teknologjike pranë Cambridge si autore teknike, duke shkruar dokumentacionin e software....

Kostot e larta të përgatitjes për shkollë me të cilat po përballen familjet me...

Familjet me ndihmë ekonomike, ato me një të punësuar dhe të punësuarit me të ardhura të ulëta janë duke u përballur me kosto të...

Raporti i Agjencisë Europiane të Mjedisit: Shqipëria me plazhet më të ndotura në Europë

Shqipëria renditet e fundit ndër 28 vendet anëtare të Bashkimit Europian. Vetëm 35% e plazheve janë vlerësuar në raportin e fundit të EEA me...

E-albania, si të çregjistroni online makinën tuaj, ja dokumentet që duhen

Qytetarët që duan të ç’regjistrojnë një mjet tashmë mund të kryejnë procedurat edhe online. E-albania njoftoi se kjo mund të kryhet duke ndjekur disa...

Pas stallave, bizneset i turren investimeve në pulari, katër kërkesa vetëm në korrik

Pak vite më parë u përvijua në treg një tendencë drejt ndërtimit të stallave dhe mbarështimit të kafshëve sidomos të derrit por edhe dhi,...

Shqiptarët më aktivët në rajon; Ja shtetet më dembele

Sipas një studimi të fundit, të kryer nga kërkuesit e Universitetit të Stanford-it, shqiptarët janë ndër popujt që ecin më së shumti. Nga harta...

‘Historike!’ Amerikanët bëjnë zbulim të ri për trajtimin e kancerit të gjakut

Zyrtarët amerikanë të shëndetësisë miratuan një zbulim të pazakontë, që hap një epokë të re në trajtimin e kancerit. Fjala është për një teknologji që...

Jo më në rradha, si të merrni online kartën e shëndetit

“Gjenerimi i Kartës së Shëndetit” është shërbimi elektronik ku mund të konsultoheni online për të dhënat e kartës dhe më pas ta shkarkoni atë në...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com