Dietat e gabuara shkaktar për 98 mijë vdekje njerëzish në një vit

Ushqimi i keq mbart rreziqe më të mëdha se sa edhe pirja e duhanit. Kjo është thënë nga raporti i Institutit të Shëndetit të...

Kombet e Bashkuara shpallin 2020 si vitin ndërkombëtar për mbrojtjen e bimëve

Bimët përbëjnë 80% të ushqimit që hamë dhe prodhojnë 98% të ajrit që thithim. Rregullat e BE për shëndetin e bimëve mbrojnë frutat, perimet,...

EFSA/konsultim publik: Rekomandime për analizën e mikroorganizmave të shtuar në ushqim

EFSA është duke u konsultuar për mënyrën e kryerjes dhe përshkrimit të tërë analizës së sekuencës gjenome (WGS) të mikroorganizmave të shtuar në ushqim....

Si të mbrojmë lakrën nga dëmtuesit

Mënyrat për të mbrojtur lakrën nga dëmtuesit mund të ndahen në 3 grupe: kimikatet tradicionale biologjike e re popullore. Të gjitha llojet e mbrojtjes me...

Fuqizimi dhe punësimi i të rinjve në bujqësi, nisin aplikimet për trajnimin 4-mujor

Fuqizimi dhe punësimi i të rinjve shqiptarë është në fokus të Qendrës Europiane dhe Zyrës Gjermane për Bashkëpunimin Ndërkombëtar (GIZ), përmes programit Zhvillimi i...

Si ta ndalojmë kërcitjen e dhëmbëve natën

Shkaktar për dhimbjen e kokës të padurueshme në mëngjes mund të bëhet edhe kërcitja e dhëmbëve natën. Ndjenja e stresit lind brenda kokës sonë,...

AKU takime në funksion të praktikave më të mira europiane të sigurisë ushqimore

Është mbajtur takimi i dytë i Bordit Drejtues të Projektit të Sigurisë Ushqimore, ku u nënvizua puna e bërë në vitin 2019 nga projekti...

Shpërthimet dhe dëmet e shkaktuara nga bombolat e gazit

Viti 2019 ka shënuar plot 78 raste zjarresh të shkaktuara nga bombulat e gazit vetëm në Tiranë, ndërkohë që dhjetra raste të tjera janë...

Sa e rrezikshme është mbushja e bombolave të gazit në karburante

Shpërthimet e shpeshta, diegiet e banesave, që herë-herë kanë marrë dhe jetë njerëzish nga rrjedhjet e gazit, detyroi qeverinë, të paktën prej 4 vjetësh,...

Ekspertët: Bletët, speciet më të çmueshme në planet

Instituti Earthwatch shpalli bletët speciet më të çmueshme në këtë planet gjatë një takim të Royal Geographic Society të Londrës. Nëse bletët do të...
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com