Bllokohen në Kapshticë 5,6 ton ushqime nga Turqia, pa raport analizash

0
194

AKU bllokoi sot në Pikën e Inspektikit Lufitar Kapshticë mbi 5,6 ton produkte ushqimore që vinin nga Turqia pa raportin e analizave.

Ja njoftimi i plotë i AKU për mediat:

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon kontrollet rigoroze në Pikat e Inspektimit Kufitar me qëllim parandalimin e futjes në Shqipëri të produkteve ushqimore që nuk përmbushin kërkesat ligjore të sigurisë ushqimore dhe janë të pasigurta për konsum.

Nga kontrollet e ushtruara në PIK Kapshticë, u konstatua ngarkesa me një sasi prej 5636 kg e ardhur nga Turqia nga subjekti FAEK JABER, me qëllim futjen dhe tregtimin në Shqipëri të produkteve të ndryshme ushqimore (ullinj të shtypur, vaj susami, allvasi, lëng shege, gjethe bimore çaji, vaj ulliri, thjerrëza, kamomil, trumzë jeshile, çaj dhe përzierje bimësh, rrënjë kambal, piper i zi, tuberet karafil, kimnone e coptuar, ginger pluhur, majdanoz i thatë, qiqra, kripë kineze, limon i thatë, thjerëza, çaj etj).

Nga kontrolli i dokumentacionit përkatës u konstatua se subjekti nuk dispononte raport-analizën e produkteve, çka përbën mospërmbushje të kërkesave ligjore të sigurisë ushqimore (Ligji i Ushqimit, neni 18 dhe Urdhëri i Ministrit nr. 374 të dt. 31.08.2017).

Në këto kushte, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vendosi të ndalojë hyrjen e mallrave ushqimore në Shqipëri dhe i dha subjektit 7 ditë kohë të plotësojë mangësitë në dokumentacionin shoqërues të mallit. Me kalimin e këtij afati kohor dhe në kushtet kur subjekti nuk plotësoi mangësitë në dokumentacionin shoqërues të mallit, AKU vendosi kthimin në vendin e origjinës për ngarkesën e produkteve prej 5636 kg.

AlertNews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here