Autoriteti Evropian për Sigurinë Ushqimore, EFSA, drafti për vlerat e natriumit dhe klorit

0
158

EFSA po përgatit një draft mbi vlerat e natriumit dhe klorit që duhet të marrin gjatë një dite qytetarët. Natriumi dhe klori janë dy elemente të kripës, shpësh të perdorura si përberes në dieten ushqimore të konsumatorëve. Një panel me nutricionistë tha se, sasia mesatare që një përson, duke përfshirë dhe gratë shtatëzana, duhet te mari në dietën e tij është:

2 gr. natrium në ditë, në mënyrë që të mos rrezikojë krijimin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe gjithashtu të marrë vlerat ushqimore dhe rreth 3.1 gr. klor në ditë, duke marrë para sysh që, përdorimi kryesor i klorit është tek NaCl.

Paneli gjithashtu sugjeroi që, vlerat të jenë të ndryshme për mosha të ndryshme, duke përshtatur me kërkesën që ka trupi për energji dhe faktorin e rritjes. Ky draft pritet të bëhet publik dhe çdokush është i mirëpritur të japë opinionin e tij. Mbledhja do të mbahet me datë 7 Maj 2019 në Bruksel.

Burimi: efsa.europa.eu

Alertnews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here