ALERT!!! Maja buke dhe kripë deti me përmbajtje metali

0
203
New website. to inform the consumer about recalls made within the last month in their country. The aim of this website is that a consumer can see what recalls were made the last month within their country. It also shows much more details than RASFF Portal.

Maja buke dhe kripë deti me përmbajtje metali. Ky është “ALERT” që vjen nga RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), për produktet në fjalë, të eksportuara nga Çekia në vende anëtare dhe joanëtare të BE-së. ALERT i ka ardhur edhe Shqipërisë, pasi mendohet që këto produkte kanë hyrë edhe në vendin tone, përmes kompanive të ndryshme që tregtojnë produkte ushqimore. ALERT-i ka numër reference 2019.0700 dhe mban datën 22 shkurt 2019, i përditësuar në portalin e konsumatorit të RASFF.

Lajmi për praninë e metaleve në maja dhe kripë deti ka ardhur nga Gjermania, pasi në këtë vend janë konstatuar këto dy produkte me problem. Sipas njoftimit të RASFF, problemi konsiderohet serioz, ndërkohë që analizat e bëra në Gjermani për këto produkte kanë rezultuar me përmbajtje pranie metali.

Sistemi RASFF njfton vendet vendet që mendohet se janë kto produkte ushqimore në treg, me qëllim ndërhyrjen dhe largimin e tyre nga pikat e shitjes apo përdorimi.

BE ka një nga standardet më të larta të sigurisë ushqimore në botë dhe kjo falë një sërë rregullash, gjë që siguron që ushqimi të jetë i sigurt për konsumatorët. Një mjet kyç për të siguruar rrjedhën e informacionit për të mundësuar reagime të shpejta kur rreziqet për shëndetin publik zbulohen në zinxhirin ushqimor është RASFF – Sistemi i Alertit të Shpejtë për Ushqimin dhe Ushqimin.

Krijuar në vitin 1979, RASFF mundëson që informacioni të ndahet në mënyrë efiçente në mes të anëtarëve të saj (autoritetet kombëtare të sigurisë ushqimore BE-28, Komisioni, EFSA, ESA, Norvegjia, Lihtenshtajni, Islanda dhe Zvicra) dhe ofron një shërbim të rrumbullakët për të siguruar që urgjent njoftimet dërgohen, marrin dhe përgjigjen në mënyrë kolektive dhe efikase. Falë RASFF, shumë rreziqe të sigurisë ushqimore ishin shmangur para se të mund të ishin të dëmshme për konsumatorët evropianë.

AlertNews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here